Üzleti tippek

Idén már négyezren nyertek el uniós támogatást

A magyarországi tapasztalatok azt mutatják, hogy a pályázásban rejlő lehetőségeket leginkább a vállalkozások ismerték fel. Az idén eddig már több mint hétezren próbálkoztak uniós forrásokból támogatást kapni, és legalább négyezren nyertek is – írja a Világgazdaság.

A kis- és középvállalkozások részére 2005-ben meghirdetett pályázatok közül a legnépszerűbbek a gazdasági versenyképesség operatív program (gvop) keretében EU-társfinanszírozással közzétett felhívások. 2005. szeptemberéig több mint 7100 ilyen pályázatot fogadott be az illetékes közreműködő szervezet, ezek összes támogatási igénye 48,8 milliárd forint volt. A beérkezett pályázatok elbírálása folyamatosan zajlik. Eddig összesen 4036 pályázat több mint 24 milliárd forintnyi támogatásáról született döntés, ez már most meghaladja a 2004-es eredményeket.

Mindemellett jó hír a vállalkozásoknak, hogy a gvop 2-es prioritásának kiírásai szerint támogatható a szakmaspecifikus tanácsadás, az ISO-rendszerek bevezetése, a vállalkozások közös célú beruházása és az együttműködő vállalkozások megszervezése. Itt a beadási határidő 2005. november 15-ig meghosszabbodott. Ez azért is szerencsés, mert ezek a felhívások számos kkv számára az első társfinanszírozott pályázati próbát jelenthetik, ahol még kisebb összegű támogatással is kipróbálhatják saját pályázóképességüket.

Az unió társfinanszírozásával meghirdetett felhívások mellett tisztán nemzeti forrásból is hirdetett pályázatokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kis- és középvállalkozások részére. Ezek közül a vállalkozások internetes megjelenését és a roma vállalkozások fejlődését szolgáló felhívás a legnépszerűbb. A roma vállalkozásokat támogató program beadási határideje már lejárt, az internetes megjelenést támogató, amelyen maximum 300 ezer forintot, 50 százalékos támogatást nyerhetnek a pályázók, szeptember 30-ig nyitott. Azaz ma jár le a beadási határidő!

Címkék: Vállalkozás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények