Üzleti tippek

Ötéves a Jetix

admin
admin

2005. 09. 27. 15:01

Az egykor Fox Kids néven üzemelő gyerekcsatorna idén ötéves. Ebből az alkalomból több új programmal állt elő a tévétársaság – képernyőn és azon kívül is.

A „Fantasztikus 5-ös” program keretében három új Jetix-Disney koprodukcióban készülő rajzfilmsorozatot sugároz a csatorna.

Az A.T.O.M., vagyis az Alpha Team on Machines a 4-10 éves fiúkat célozza meg. A SonicX is ezt a korosztályt szeretné a képernyő elé ültetni. Az októberben induló W.I.T.C.H. (Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin) pedig a 6-12 éves lányok és fiúk érdeklődésére tart számot.

Mint azt Molnár Irina, a csatorna magyarországi képviselője elmondta, nemcsak televíziós programokat kínálnak a gyerekeknek. A Jetix pályázata a „gyerekek kreativitását építve összekapcsoljuk a korosztályt érintő főbb problémák megoldását a jetixes sorozatokban szereplő pozitív hősök iránti attitűdökkel és várakozással”, így próbálnak „részt vállalni abból a feladatból, amit a 7-14 éves korosztály felelősségre nevelése jelent az iskolákban és a családban”. A pályázatokban egy színpadi mű forgatókönyvével és egy pár rajzból álló képregénnyel lehet leírni, hogy miként oldanának meg egy, a környezerükben felmerülő problémát – nem csak valóságos eszközökkel, hanem a Jetix valamelyik pozitív hőse segítségével is. A beérkező pályaműveket ismert személyiségek, valamint pszichológusok, rajz, és kézírás-elemzők, illetve az ő gyermekeikből álló zsűri elemzi majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.