Üzleti tippek

Könyvekkel jubilál a Magyar Rádió

Az idén 80 esztendős Magyar Rádió (MR) különböző jubileumi kiadványokkal támogatja az igényes kultúrát - mondta a közintézmény Művészeti Főszerkesztőség szerkesztő-riportere, Kövesdy Zsuzsa.

Hozzátette: a most megjelent és bemutatott művek csak részben rádiós kiadványok, de teljes egészükben a Magyar Rádió szellemi műhelyét képviselik – áll az MTI tudósításában.

“Kitaláltam a boldog hazát” – Verseit mondja Nagy László a címe annak a CD-nek, amelyen a költő tolmácsolásában 37 versét hallhatja az érdeklődő. A válogatást Nagy László fia, Nagy András állította össze.

A 2005 júliusában elhunyt Buzás Andor Tengercseppnyi falu című kötete csaknem száz írást tartalmaz, a szerző saját válogatásában, szerkesztésében. Többségük rádiós jegyzet, ami prózai köntösbe öltöztetett lírát takar.

A Rádió!…Rádió!… – Magyar írók novellái és publicisztikai írásai című könyvet Salamon István gyűjtötte és állította össze. A kötetben többek között Babits Mihály, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Móricz Zsigmond és Zelk Zoltán publicisztikai írásai olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik