Üzleti tippek

Határozatképtelen volt az MTV kuratóriumi elnöksége

admin
admin

2005. 09. 27. 16:47

Kivonult a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnökségének keddi üléséről a testület három MDF által delegált tagja, határozatképtelenné téve ezzel a tanácskozást - erősítette meg egyikük a nap folyamán az MTI értesülését.

Peták István a tanácskozás anyagainak előkészítetlenségével és a jelenlévők arányával magyarázta lépésüket. A kormánypártok négy delegáltjával szemben az ellenzék képviselői hárman voltak jelen, így “eleve nem jó eséllyel tudtunk volna tárgyalni – mondta Peták.

Mint mondta, “lényeges anyagokat” csak az ülés előtt kaptak meg, így azokat “elolvasni sem volt módunk, nemhogy elmélkedni róluk”.

A tanácskozás napirendjén az MTV – igencsak rossz – pénzügyi helyzete által indokolt lépések, a Szabadság téri tévészékház bérleti szerződésével kapcsolatos ügyek, valamint a közszolgálati médium archívumát megvásárló Nemzeti Audiovizuális Archívum szerződése szerepelt volna.

A nyolctagú kuratóriumi elnökség tagjai közül az MDF négyet, a szocialista párt kettőt – köztük az elnököt – jelölt, az SZDSZ-nek szintén két hely jutott. Kozma Huba, MDF által delegált elnökhelyettes ma nem tudott részt venni az ülésen.


Czeglédi László, a testület elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: azok a témák, amelyeket most a határozatképtelenség miatt nem sikerült megtárgyalni, az elnökség jövő keddi ülésének napirendjén szerepelnek majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.