Üzleti tippek

Új céget alapítottak a Filmmúzem tulajdonosai

Új filmgyártó céget alapított Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió- és Televízió Testület ellenzéki tagja, a csalásért és sikkasztásért elítélt férje, Lissák Marcel, a Filmmúzeum csatorna vezetői, valamint egy offshore cég is – adta hírül a Népszabadság.

M. O. S. T. Média kft.-ben nagyjából egyenlően oszlik el a tulajdoni hányad, de a legnagyobb rész a Media-Investé. Karsznai János , a M.O.S.T. ügyvezetője elmondta, a jövőben tévéfilmek, tévéjátékok és mozifilmek gyártásával foglalkoznak majd. Azt, hogy a Media-Invest mögött ki áll, azt nem kívánta megnevezni, csak annyit mondott, hogy az alapítók barátok, akik más cégekben is együttműködtek.

A kft.-t a papírok szerint brit, offshore-ügyekben jártas személyek jegyzik a céget, akiknek itthoni képviselőjük Kovács Nóra. A hölgy lakcíme megegyezik a Bán György Ügyvédi Irodáéval, amit a levelek megbízásával bíztak meg.

Az alapítók más cégekben kialakult baráti együttműködéseiről annyit lehet tudni, hogy a csalásért és sikkasztásért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Lissák Marcell Prokopp Dórával és férjével osztozik a Filmmúzeumot 67 százalékban birtokló Napocska kft.-n. A Filmmúzeum Rt. pedig a TV Paprika Rt.-t birtokolja, amit Krasznai, Körmendy-Ékes és Lissák vezet. Németh Zoltánnak korábban a Körmendy-Ékes és Lengyel Tanácsadó Kft.-ben volt résztulajdona.

Krasznai szerint december elején elindítják a TV Paprika Rt. által működtetett, lakberendezéssel foglalkozó TV Deko is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik