Üzleti tippek

Titokzatos tulajdonos a Cora-áruházakban

admin
admin

2005. 09. 20. 08:48

A Cora-áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kft. 35 százalékos, jelenlegi névértéken nagyjából 1,5 milliárd forintos tulajdonrésze gazdát cserélt. Az új tulajdonos akár a Wal-Martot vagy az Auchant is takarhatja – értesült a Napi Gazdaság.

A cégbejegyzésekből korábban kiderült, hogy a társaság többségi tulajdonosa, az amszterdami bejegyzésű Bellegingsmaatshappij Schildwasht BV befektetési társaság mellé kisebbségi tulajdonosként bekerült a rotterdami Beheer en Bellegingsmaatshappij A. Adams BV pénzügyi társaság. Az előbbi társaság helyét júliusban egy ugyancsak rotterdami cég, a BM (Hungary) BV vette át. A magyar Cora cégpapírjai ismét a cégbírónál vannak és további bejegyzésekre várnak.

Az holland pénzügyi társaságok gyakorlatilag bárkit takarhatnak. A céget felvásárlásáról már megjelentek piaci pletykák, amelyben a felvásárló akár az Auchan vagy a kelet-európai piac felé nyitó amerikai Wal-Mart is lehet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.