Üzleti tippek

Energexpo Debrecenben

Mintegy kétezer - köztük kétszáz külföldi - szakembert várnak a szervezők a szeptember 27-29. között Debrecenben megrendezendő Energexpóra - hangzott el a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

A harmadik alkalommal sorra kerülő nemzetközi energetikai szakkiállításon és konferencián 59 hazai és külföldi cég mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Vaszkó László, a V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény célja, hogy az energiaiparban dolgozó szakembereknek, valamint a piaci szereplőknek lehetőséget adjon egymás és az általuk kínált termékek megismerésére, a legújabb technikai eszközök bemutatására.

Az idei tanácskozás kiemelt témái: az energiahatékonyság, a megújuló (biomassza, biogáz, szélenergia, geotermális) energiaforrások, az új villamos energia törvény, valamint a későbbi piacliberalizáció hatása a kereskedelemre és az árképzésre.

A háromnapos rendezvénynek Vaszkó László szerint nemzetközi közvetítő szerepe van, hiszen lehetőséget teremt a Kelet- és Közép-Európából, illetve a Nyugat-Európából érkező szakemberek, piaci szereplők találkozására.

Megemlítette, hogy egy romániai város képviselői tavaly az Energexpón találkoztak annak a német cégnek a szakembereivel, amely később a város teljes távhő-szolgáltatásának kiépítésére kapott megbízást. Hozzátette: az előrejelzések szerint az idén még több, ehhez hasonló sikeres üzlet első lépését jelentheti az expón való részvétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik