Üzleti tippek

250 új hulladékgyűjtő sziget a fővárosban

admin
admin

2005. 09. 17. 08:57

Siklóssy Miklós, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. főosztályvezetője bejelentette, hogy szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat telepít 250 új helyre Budapesten a társaság október végéig - adta hírül az MTI.

Az új “hulladékgyűjtő szigetekkel” így 600-ra bővül a 2003 óta “gombamódra szaporodó”, környezetbarát szemétlerakásra alkalmas helyek száma a fővárosban.

A főosztályvezető korábban az MTI-nek beszámolt arról, hogy az
FKF-nek 600-700 millió forintos beruházást jelent ezeknek az új
kukáknak a kihelyezése. A pénz egyik felét magukra a színes kukákra, másik részét pedig a szükséges szállító járművekre költik.

Előzetes számítások szerint a szigeteket 1 millió ember használja majd – mondta Siklóssy. Ugyanakkor elmondta, hogy a társaság jövőre nem tervez újabb szelektív gyűjtésre szolgáló pontokat, 2007-ben viszont a tervek szerint 100-al, 2008-ban és 2009-ben pedig 200-200-zal tovább bővül a rendszer.

Az FKF a hulladékudvarok számát is növelné. Az 1996 óta 14 helyen létesült hulladékátvevő helyből a társaság minden kerületben legalább egyet, a népesebb kerületekben pedig kettőt üzemeltetne 2012-től.

Monostori Katalin, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
(KVM) főosztályvezetője megjegyezte, hogy az országban jelenleg négyezer helyen található színes hulladékgyűjtő sziget, amelyhez ötmillióan férnek hozzá. A rendszerben a magyar lakosság 20 százaléka vesz részt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.