Üzleti tippek

250 új hulladékgyűjtő sziget a fővárosban

Siklóssy Miklós, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. főosztályvezetője bejelentette, hogy szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat telepít 250 új helyre Budapesten a társaság október végéig - adta hírül az MTI.

Az új “hulladékgyűjtő szigetekkel” így 600-ra bővül a 2003 óta “gombamódra szaporodó”, környezetbarát szemétlerakásra alkalmas helyek száma a fővárosban.

A főosztályvezető korábban az MTI-nek beszámolt arról, hogy az
FKF-nek 600-700 millió forintos beruházást jelent ezeknek az új
kukáknak a kihelyezése. A pénz egyik felét magukra a színes kukákra, másik részét pedig a szükséges szállító járművekre költik.

Előzetes számítások szerint a szigeteket 1 millió ember használja majd – mondta Siklóssy. Ugyanakkor elmondta, hogy a társaság jövőre nem tervez újabb szelektív gyűjtésre szolgáló pontokat, 2007-ben viszont a tervek szerint 100-al, 2008-ban és 2009-ben pedig 200-200-zal tovább bővül a rendszer.

Az FKF a hulladékudvarok számát is növelné. Az 1996 óta 14 helyen létesült hulladékátvevő helyből a társaság minden kerületben legalább egyet, a népesebb kerületekben pedig kettőt üzemeltetne 2012-től.

Monostori Katalin, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
(KVM) főosztályvezetője megjegyezte, hogy az országban jelenleg négyezer helyen található színes hulladékgyűjtő sziget, amelyhez ötmillióan férnek hozzá. A rendszerben a magyar lakosság 20 százaléka vesz részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik