Üzleti tippek

További támogatásokat terveznek kkv-knak

Készülnek a tervek a kis- és közepes vállalkozások működési feltételeinek további javítására - mondta Veres János pénzügyminiszter vasárnap Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, ahol az MSZP, a Fidesz és a Centrum Párt vezetői vitatták meg a hátrányos helyzetű Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkóztatásának lehetőségeit.



A Centrum által kezdeményezett hárompárti megbeszélésen a pénzügyminiszter a szocialista párt Szabolcs megyei elnökeként vett részt és tárgyalt Tóth Andrással, a Fidesz térségi elnökével, illetve Kupa Mihállyal, a Centrum országos elnökével, valamint a Centrum nyírségi vezetőivel, Kornherr Tiborral, Pancsusák Csabával és Petróczki Ferenccel.
A hárompárti találkozón ott volt Gazda László, a Szabolcs megyei önkormányzat elnöke, az MSZP parlamenti képviselője is.

Veres János hangsúlyozta: a vállalkozások gazdasági szerepét erősítő intézkedéseket hamarosan bejelentik. Az elképzelésekről a tárca vezetője annyit árult el, hogy kis- és közepes vállalkozások tevékenységét javító támogatások a kis cégek együttműködésének erősítését és a munkahelyteremtést is szolgálják majd.

A hárompárti találkozón a felek – mint azt a tárgyalást követő sajtótájékoztatón elmondták – egységesen szorgalmazták a vállalkozások helyzetének javítását, amely szerintük Szabolcs megye felzárkózását is segítené.

A pénzügyminiszter “rendkívül fontosnak” nevezte az érintett cégek működésének erősítését, s felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg is többféle támogatási lehetőséget vehetnek igénybe a vállalkozások. Megemlítette a nemzeti és az európai uniós fejlesztési pályázati lehetőségeket, a hitelkamatok támogatását, illetve a költségvetési tőkepótlást a határokon túli befektetésekhez.

A vállalkozások kárpát-medencei terjeszkedését különösen fontosnak tartotta a piacbővítés érdekében.

Kupa Mihály, a Centrum országos elnöke a sajtótájékoztatón eredményesnek nevezte a hárompárti megbeszélést, közölve: szakértői szinten folytatódnak az egyeztetések, s a pártok vezetői azt követően újabb találkozón tárgyalnak a feladatokról.

Gazda László, a megyei önkormányzat elnöke arról szólt: a három párt vezetői egyetértettek abban, hogy az ukrán határig épüljön ki az M3-as autópálya, s támogatták azt is, hogy a sztrádának a 49-es gyorsforgalmi út létrehozásával legyen kapcsolata Románia felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik