Üzleti tippek

Megújult az Európai Parlament honlapja

Hétfőre virradóra megújult az Európai Parlament internetes honlapja, amelyen néhány napig „átépítés alatt" felirat fogadta az érdeklődőket.

Az oldal célja az uniós polgárok figyelmének felkeltése korszerű, polgárbarát szolgáltatások segítségével. A site 20 nyelven, természetesen magyarul is olvasható.

A 2004-es európai parlamenti választások alacsony részvételi aránya és az alkotmány elutasítása két alapító tagállamban, Franciaországban és Hollandiában, riadalmat keltett az EU-adminisztráció köreiben. Brüsszelben úgy döntöttek, hogy új utakat keresnek a népszerűség visszanyeréséhez. Ennek egyik lépéseként újították meg az EU-törvényhozás honlapját. Az ígéret szerint „dinamikus és modern tájékoztatási eszköz” lesz ezentúl a http://www.europarl.eu.int, amely öt szekcióban, húsz nyelven nyújt tájékoztatást.

A honlapon keresztül webstreaming szolgáltatással nem csak az európai törvényhozás plenáris ülésének vitái lesznek élőben nyomon követhetők, hanem hamarosan egyes fontos meghallgatások, bizottsági viták és sajtókonferenciák is.

EP-illetékesek azt remélik, hogy az új site „könnyen emészthető és vonzó” forrás lesz az uniós témák iránt érdeklődő internetezők számára. A parlament sajtószolgálata a honlap könnyedebb stílusával azokat is szeretné megnyerni olvasónak, akiknek elegük van az EU bonyolult nyelvezetéből.

Az Európai Parlament új arculatú honlapját hivatalosan Josep Borrell, az EP elnöke indítja el brüsszeli rendkívüli sajtóértekezletén, kedden délelőtt. Ez alkalomból ma és holnap kerekasztal-konferenciát rendeznek Brüsszelben az EU-tájékoztatás internetes lehetőségeiről – többek között magyar újságírók részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik