Üzleti tippek

kém

b njbn
kém 1.nm,.nmnkbk.
jkhk

kém 1
kém 3

jknjk kamatpolitika átláthatóságának jegyében publikált jegyzőkönyvek alapján képet kaphatunk a döntések szavazati arányáról, illetve a kamatváltoztatás céljából megvitatott álláspontokról és az azokat alátámasztó érvekről. A konkrét szavazatok ugyan anonimitást élveznek, de az egyes kamatváltoztatáshoz leadott voksok jól mutatják az erőviszonyokat.

Nem hozott váltást a bővítés

A március vége óta nyilvánosságra hozott 5 ilyen szavazati arány alapján látszik, hogy az egyes üléseken többségbe került és elfogadott kamatváltoztatás mögött általában a szavazatok túlnyomó többsége állt, de legalábbis minden esetben minimum négy szavazattal nagyobb volt a különbség a „nyerő” és a kisebbségbe kerülő tábor között. Ilyen értelemben tehát semmilyen monetáris politikai változást nem hozott a kibővítés, hiszen ha a 4 új tag szavazatát a többségi álláspontból levonjuk – bár szorosabb küzdelem alakult Ť ť volna ki, de – az sem változtatta volna meg a döntések kimenetét, és ugyanazokhoz a tényleges döntésekhez jutottunk volna. (Persze ez csak a szavazatok matematikájából adódó eredmény, és neléő,éőléőőlép


• éőú
éklnlk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.