Üzleti tippek

Százezrek keresik rokonaikat az interneten

A New Orleans városát sújtó katasztrófa bekövetkezte óta mintegy százezer amerikai iratkozott fel arra az internetes listára, amely az elveszett családtagok felkutatását hivatott megkönnyíteni.

Az Amerikai Vöröskereszt közvetlenül a hurrikán elvonulása után indította be szolgáltatását, hogy segítsen a szétszakadt családok egyesítésében, illetve az eddig meg nem talált családtagok, rokonok felkutatásában. Erre igencsak nagy igény mutatkozott, és nemcsak az eltűntként nyilvántartott személyek nagy száma, hanem egyszerűen a kommunikációs csatornák beszűkülése miatt. Sokan elvesztették a kapcsolatot szeretteikkel, és több nap elteltével sem szereztek megnyugtató információkat.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a károsultak és a hozzátartozók rövidesen tízezrével iratkoztak fel a listára, igyekezvén információt szerezni eltűntnek vélt hozzátartozóikról. Sőt, Florian Westphal, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szóvivőjének elmondása szerint a regisztráltak létszáma hétfő és kedd között – tehát mindössze egyetlen nap alatt – 65 ezerről 94 ezer főre ugrott, ami jelzi az érdeklődés nagyságát. A feliratkozás igen egyszerű: mindössze nevünket és jelenlegi fellelhetőségi helyünket, vagy telefonszámot kell megadnunk. Ezt nemcsak a világhálón, hanem telefonon is megtehetjük.

“Szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy minél gyakrabban ellenőrizzék az oldalt, mert az adatok jelenleg is frissülnek” – jelentette ki Westphal. A regisztráltak száma azóta bőven túlhaladhatta a százezer főt, tekintve hogy több százezerre rúg azok száma, akik ideiglenesen hotelekben, ismerősöknél húzták meg magukat. Sikeres kapcsolatfelvétel esetén természetesen illendő eltávolítani az illető nevét a listáról. Az ICRC eközben öt szakértőt küldött a térségbe, akik a családtagok felkutatására specializálódtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik