Üzleti tippek

Pályázat klasztereknek nyújtott támogatására

GVOP Irányító Hatóság a Beruházás-ösztönzési prioritás keretein belül 2005. szeptember 7-ével meghirdeti a GVOP-2005-1.1.3/B kódszámú, Klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatása c. pályázatot.

A pályázat célja üzleti vállalkozások és nem üzleti szervezetek (helyi gazdaságfejlesztési intézmények, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, alapítványok, kutató-fejlesztő szervezetek és szervezeti egységek, egyéb közhasznú társaságok) által alkotott klaszterek klasztermenedzsmentjei által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, a klasztertagoknak nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése. 

Továbbá olyan fejlesztések támogatása, amelyek révén növekszik a klaszter tagjainak versenyképessége, nemzetgazdasági jelentősége, megerősödik a Pályázó gazdasági helyzete és a Pályázó tevékenységének eredménye segíti a klaszterek önfenntartóvá válásának folyamatát.

A pályázat esetében az elnyerhető támogatás maximális mértéke: a támogatható tevékenységektől függően a projekt összes elszámolható költségének maximum 50, illetve 80%-a, amely minimum 1 millió Ft és maximum 25 millió Ft lehet. A pályázat beadási határideje 2005. szeptember 7-től 2005. december 31-ig folyamatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik