Üzleti tippek

Átalakul a Mammut üzemeltetője

Két társaság kiválása után, három társaságra bomlik a Mammut Üzletház Befektető és Szolgáltató Rt., hogy átláthatóbb legyen a tevékenysége – közölte Vigh Gábor, a részvénytársaság vezérigazgatója, hozzátéve, hogy tulajdonosi változás nem történt.

A két kiváló társaság közül a Mammut Rt.-é lett a Mammut bevásárló központ üzleteinek tulajdonjoga és ez a társaság végzi a bérbeadást és az üzemeltetést. A Mammut Rt.-t 100 millió forint jegyzett- és 9,63 milliárd forint saját tőkével jegyezte be a cégbíróság. A másik kiváló társaság a Referent Kft. jövőben kizárólag a hazai és a kelet-európai ingatlan beruházásokkal foglalkozik. A Referent Kft. jegyzett tőkéje 45 millió forint a saját tőkéje pedig 5,38 milliárd forint.

A Mammut Üzletház Rt.-nél maradt a többi vagyontárgy és az eszközök, valamint a hozzájuk kapcsolódó kötelezettségek. Ezeknek az értéke, beleértve az ingatlanvagyont is, eléri a 29 milliárd forintot.

A részvénytársaság a tavalyihoz hasonlóan az idén is négy milliárd forint feletti árbevételt vár – válaszolta újságírói kérdésre a vezérigazgató, de a várható nyereséget nem közölte.

A hét éve megnyílt Mammut bevásárló központban tavaly 14 millió látogató fordult meg. Mindössze a felük azért látogatta meg a bevásárló központot, hogy vásároljon, a másik felük pedig szórakozás és kikapcsolódás céljából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik