Üzleti tippek

Munkaügyi szabálytalanságok 3 ezer munkáltatónál

Az elmúlt 3 hónapban végzett ellenőrzései során az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) 3 ezer munkáltatónál, 10.534 munkavállalót érintően állapított meg szabálytalanságot - közölte egy ellenőrzési-akció után tartott sajtótájékoztatón Papp István, a főfelügyelőség elnöke csütörtökön Budapesten.

Az elnök elmondta: a bejelentés nélküli foglakoztatásért ebben az időszakban mintegy 600 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki eddig a felügyelők.

Papp István elmondta: augusztus 1-jétől 50 felügyelő felvételére kapott lehetőséget a szervezet, és október 1-jétől még 50 dolgozót felvehetnek. Ebből 23 dolgozó képzése befejeződött, közülük többen részt vettek a csütörtöki akcióban. Az elnök szerint az új létszámmal legalább 35 ezer feketefoglalkoztatást tudnak feltárni.

Kiemelte: szeptember 15-től régióssá alakul a fővárosi és pest megyei terület. Ennek keretében szétválasztják szakmailag a két tevékenységüket, külön-külön megalakul a Fővárosi és Pest megyei Munkabiztonsági Felügyelőség és a Fővárosi és Pest megyei Munkaügyi Felügyelőség.

Ajánlott videó