Üzleti tippek

Uniós mezőgazdasági pályázat

admin
admin

2005. 09. 07. 00:00

Augusztus utolsó hetében hirdette meg az Európai Bizottság (EB) a 2004 áprilisában létrehozott, a mezőgazdasági genetikai erőforrásokkal kapcsolatos közösségi program első pályázati felhívását.

A 870/2004/EK rendelet által életre hívott program fő célkitűzései a mezőgazdasági genetikai erőforrások megőrzésének, jellemzésének, begyűjtésének és hasznosításának biztosítása és fejlesztése, az e céllal végzett munka közösségi szinten történő kiegészítése és előmozdítása, valamint a nemzetközi kezdeményezések összehangolásának megkönnyítése.

A rendelet értelmében a program a közösség területén jelenleg létező minden olyan növényi, mikrobás és állatgenetikai erőforrásra alkalmazandó, amely hasznos vagy hasznos lehet a mezőgazdaságban.
A pályázatokat 2005. szeptember 30-áig kell beküldeni, az EB ígérete szerint a kedvezményezetteket és az odaítélt összegeket tartalmazó lista várhatóan 2005 végére el is készül.

További információ a hivatalos honlapon:
http://europa.eu.int/comm/agriculture/envir/biodiv/genres/call_en.htm

A pályázatról magyar nyelvű információ kérhető a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól (06-1-301-4472); a közösségi programokról részletes tájékoztatók és határidők megtalálhatóak a www.euoldal.hu-n.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nikola Gruevski, Macedonia's former Prime Minister and former leader of the opposition VMRO DPMNE party, arrives at a courthouse in Skopje on January 24, 2018 for his trial for alleged abuse of power between 2012 and 2015. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.