Üzleti tippek

Több száz céget várnak a faipari kiállításra

Kétszázharminckét kiállító mutatja be termékeit több mint 11 ezer négyzetméteren a szerdán megnyílt faipari szakkiállításon Sopronban. A résztvevő cégek 600 vállalkozást képviselnek a szombatig tartó rendezvényen - mondta Czibula Miklós, a Program Kiállításszervező Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a magyarokon kívül tíz külföldi országból, köztük Ausztriából, Csehországból, Németországból, Portugáliából, Írországból és Kínából is érkeztek kiállítók. A tárlaton egyebek mellett erdészeti, faipari gépek, eszközök, szerszámok láthatók, emellett bemutatják a legújabb felületkezelési technológiákat, alap- és segédanyagokat és a konferenciák, szakmai előadások keretében a faipar szellemi hátterét is.

A cégek közel egynegyede újdonságokkal rukkolt ki a soproni kiállításra. A szerdai megnyitón adták át a szakmai díjakat azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az innováció terén. A faipari szerszámgyártók és gépforgalmazók közül díjban részesült a szombathelyi Hungária Kft., a gödi Anest-R. Rt., a szombathelyi Greenteam Kft., továbbá az érdi Leitz Hungária Kft. és a budapesti Metner Kft. Ugyancsak szakmai díjat kapott a szerelvényforgalmazó budapesti Pannonkant Kft., a bútoripari szerelvényekkel foglalkozó budapesti Schachermayer Kft. Díjjal jutalmazta a szakmai zsűri a soproni Ubrankovits Kft.-t az általa kidolgozott új ácstechnológia elismeréséül és a szekszárdi Valum Kft.-t a különleges bútorszerelvényeiért. Szakmai díjat kapott szoftveréért a budapesti F. EasySystem Kft.

Dióssy Gábor, a gazdasági tárca politikai államtitkára a megnyitót követően az MTI érdeklődésére elmondta: a rendezvény azt bizonyítja, hogy Sopronban az egyetem köré szerveződött tudományos kutatás és a gazdaság között jó az együttműködés, a cégek hasznosítják a kutatás eredményeit. Az államtitkár kitér arra, hogy a bajor mezőgazdasági miniszterhelyettessel a megújuló energiákról, a pellet, a fahulladék felhasználásának lehetőségeiről tárgyalt a kiállítás alkalmából Sopronban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik