Üzleti tippek

A Fővárosi Bíróság szünetelteti az eljárást MÁV-ügyben

admin
admin

2005. 09. 06. 11:34

A Fővárosi Bíróság a felperes Bombardier Transportation beadványára szünetelteti az eljárást a MÁV motorvonat-beszerzési tendere ügyében.

A Bombardier a Fővárosi Bíróságtól a Közbeszerzési Döntőbizottság május 2-i közigazgatási határozatának részbeni felülvizsgálatát, megváltoztatását kérte. Az alperes ellenkeresetében a felperes keresetének elutasítását kérte.

A keddre kitűzött első tárgyaláson az alperes és a felperes képviselői nem jelentek meg. Az ülésen elhangzott, hogy az alperes is hozzájárult a szüneteltetéshez. A következő hat hónapban bármelyik érintett kérheti az eljárás újraindítását, amennyiben ez nem történik meg, az eljárás megszűnik.


Az augusztus közepén aláírt (30 vonat esetén) 64,6 milliárd forintról szóló szerződés a MÁV és a Stadler–Ganz Transelektro között egyebek mellett akkor lesz hatályos, ha a finanszírozásról sikerül megállapodást kötni, valamint ha a KDB a MÁV eljárását és az azt lezáró döntést nem találja törvénysértőnek – mondta korábban Dunai Zoltán, a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. vezérigazgatója. Ennek fényében Dunai reméli, hogy október 15-ére sikerül tető alá hozni a szerződést. Ebben az esetben elképzelhető, hogy az első Flirt motorvonat még 2006 tavaszán megérkezik Magyarországra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.