Üzleti tippek

Távozik posztjáról Sugár András

Idő előtt távozik posztjáról Sugár András, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója. A korábbi hírekkel ellentétben Sugár nem igazol át a Magyar Telekomhoz.

Sugár András 2005. szeptember 6-ától távozik a T-Mobile Magyarország éléről. A vezérigazgató feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben átmenetileg Straub Elek, a T-Mobile Magyarország Igazgatóságának elnöke jár el.


A korábban Westel, majd átkeresztelése után T-Mobile telefontársaságot az alapítástól irányító vezérigazgató szerződése csak 2007-ben járna le, de Sugár András ezt nem várja meg. Korábbi lapértesülések szerint Sugár a Magyar Telekomhoz távozott volna vezérigazgató-helyettesi pozícióba.


A T-Mobile Magyarország közleménye szerint a társaság igazgatósága és vezérigazgatója arra az elhatározásra jutottak, hogy a vezérigazgató munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik.


Sugár – a társaság közleménye szerint – nem tudott azonosulni a tulajdonosi kör jövőképével, „így tisztelettel és megbecsüléssel adom át a vezetést kollégáimnak és a tulajdonos által kijelölt vezetésnek” – közölte a távozó vezérigazgató.


Arra, hogy pontosan mit is akart ez a jövőkép jelenteni, amivel Sugár András nem tud azonosulni, szerkesztőségünk sajnos nem kapott pontosabb választ: a távozni készülő vezérigazgatót nem tudtuk telefonján elérni, a kommunikációs osztálytól pedig azt a választ kaptuk, hogy a cég hivatalos közleményében közzétettekhez semmi mást nem kívánnak hozzáfűzni.


Sugár András


Az 59 éves Sugár András a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. Pályáját fejlesztőmérnökként kezdte az Elektromechanikai Vállalatnál. 1974-ben a Külkereskedelmi Minisztérium munkatársa lett, majd 1980-tól a kereskedelmi tanácsos helyettese volt Magyarország kereskedelmi kirendeltségén New Yorkban. 1985-ben az Intercooperation Rt. vezérigazgató-helyettese, 1988-tól pedig a Transelektro Rt. kereskedelmi igazgatója és vezérigazgató-helyettese volt. 1991-ben kinevezték a Westel Rádiótelefon Kft. vezérigazgatójává. 1993-tól a Westel Mobil Rt. vezérigazgatója és 2002. január 1-jétől a Matáv Csoport mobil üzletágának vezetője is. A társaság márkaváltását követően pedig 2004. május 3-tól a T-Mobile Magyarország Rt. vezérigazgatója, a mobil szolgáltatások üzletág vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik