Üzleti tippek

MÁV: decembertől új menetrend

Több utasra, nagyobb személyszállítási árbevételre számít a Magyar Államvasutak Rt. azoktól a lépésektől, amelyekről a napokban zárult kérdőíves felmérés alapján döntött – tájékoztatta a társaság a Világgazdaságot. A felmérést a GfK Hungária végezte.

Már ma is látható, hogy az egy éve néhány vasútvonalon bevezetett ütemes menetrend tapasztalatai bizakodásra adnak okot: a cég sok új utast nyert meg, olyanokat is, akik addig nem vonattal utaztak. Az eladott jegyek száma 7 százalékkal, a reálértéken számított bevétel pedig 10 százalékkal nőtt e vonalakon egy év alatt.

Egyes vonalakon már a felmérés idején, júliusban felmerült igényekhez igazította a vonatok közlekedését a MÁV. A decemberben megjelenő új menetrend is már részben a piackutatások tapasztalatain alapul, de a felmérés eredményei egészében csak jövőre érvényesülhetnek.

A megkérdezett utasok a legtöbb észrevételt egyébként a járatsűrűséggel, a vonatok zsúfoltságával, illetve a csatlakozások mennyiségével és minőségével kapcsolatban fogalmazták meg. Ezért a vasúttársaság sűríteni fogja a legnagyobb forgalmú viszonylatok járatait, újabb szerelvényeket állít be, egyes vonalakon pedig könnyen megjegyezhető indulási időket tartalmazó ütemes, illetve zónázó menetrendet vezet be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik