Üzleti tippek

ABN-AMRO másfélmilliárd eurós informatikai szolgáltatás-kihelyezés

admin
admin

2005. 09. 01. 14:20

Az IBM Amszterdamban bejelentette, hogy globális szerződést írt alá a holland ABN AMRO bankkal informatikai infrastruktúra üzemeltetéséről. A szerződés öt évre szól, értéke körülbelül 1,5 milliárd Euro, célja, hogy a bank számottevően alacsonyabb informatikai költséggel működjön, és gyorsabban vezethessen be új szolgáltatásokat.

A megállapodás értelmében az IBM kezeli majd a bank stratégiai egységeihez tartozó fő adatközpontokat, amelyek magukban foglalják a kereskedelmi és privát ügyfelekkel, eszközkezeléssel és az új, növekvő piacokkal foglalkozó részlegeket. Az együttműködés keretében az IBM támogatja az ABN AMRO asztali gépeit, valamint a hozzájuk tartozó nyomtatókat és kéziszámítógépeket is, így a bank mentesül e rendszerek fenntartásával és frissítésével kapcsolatos feladatok alól. A bank munkatársai számára az IBM Global Helpdesk informatikai ügyfélszolgálatot biztosít. Az IBM létrehoz egy pénzügyi-informatikai innovációs központot is, amely az új pénzügyi termékekhez kapcsolódó informatikai megoldásokat fejleszti.

Az informatikai infrastruktúra szolgáltatásokat az IBM igény-alapon nyújtja: mindig az adott időpontban jelentkező szükségletnek megfelelően biztosítja a számítási teljesítményt, a feldolgozási sebességet, a tárolókapacitást, a sávszélességet, és Az ABN AMRO csak a felhasznált szolgáltatásért fizet.

A szerződés a felügyelő hatóságok jóváhagyását követően lép életbe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.