Üzleti tippek

Perre megy a Malévra pályázó cég?

Lehet, hogy perre megy a Malév privatizációjáért induló egyik cég. Az ASBK Vagyonkezelő Kft. (ASBK) szakmai vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy tizenhétmillió dollárról szóló bankgaranciát is csatolt pályázatához, az ÁPV Rt. mégsem tárgyalt vele.

Tizenhétmillió dollárról szóló bankgaranciát csatolt be a LOT-tal való légiszövetség megerősítő nyilatkozatával együtt múlt hét csütörtökön a Malév privatizációján induló ASBK Vagyonkezelő Kft., mégsem tárgyalt vele az ÁPV Rt. – írja a Magyar Nemzet.


Kovács Ferenc, az ASBK szakmai vezetője a napilapnak elmondta, az AirBridge ajánlata csupán egyetlen pontban volt jobb: a 150 milliós vételárban. Az ASBK szerint azonban minden más paraméter tekintetében ők vitték a prímet.


Ők ugyanis kilenc-, míg az AirBridge Rt. csak négymilliárd forintos tőkeemelést vállalt. A vételár emelésére Kovács Ferenc szerint nekik – szemben a másik pályázóval – nem volt lehetőségük, mivel velük az ÁPV Rt. a tárgyalásos eljárás során le sem ült velük a tárgyalóasztalhoz.

Az ASBK – amelynek pályázata mögé a Magyar Nemzet információi szerint az OTP Bank állt – kedden dönt arról, hogy perre viszik-e a dolgot.

Mint ismeretes, az ÁPV Rt. múlt héten végül úgy döntött, eredménytelenül lezárja a Malév Rt. részvényeinek értékesítésére kiírt pályázatot. Veres János pénzügyminiszter azonban kijelentette, hogy a Budapest Airport Rt. privatizálása után újabb kísérletet tesznek az év végén a Malév eladására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik