Üzleti tippek

A Budapest Bank kkv ügyfelei sikeresek a legnépszerűbb pályázaton

A legnépszerűbb uniós pályázatok 23 százalékát

a Budapest Bank kkv ügyfelei nyerték az első félévben.

A Budapest Bank kis- és középvállalati (KKV) ügyfelei által a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében technológiai korszerűsítési céllal (GVOP 2.1.1.) az első félévben benyújtott, és a közelmúltban kedvezően elbírált pályázatok száma meghaladta az országosan benyújtott 670 pályázat több mint 20 százalékát.

A Budapest Bank 136 ügyfele által elnyert 1,8 milliárd forint támogatási összeg a teljes, mintegy 8 milliárd forintos forrás közel 23 százaléka.

A nyertes pályázatokban nagyrészt gépvásárlás, kisebb részben ingatlanépítés szerepelt beruházási célként. A bank szakemberei a támogatásra megítélt nagyszámú pályázat sikerét a vállalkozások reális pályázati céljainak megfogalmazásában, a jól előkészített projektekben, az ügyfelekkel lefolytatott folyamatos konzultációkban és a pályázati tanácsadókkal való hatékony együttműködésben látják.

A közkedvelt Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében a vállalkozások technológiai korszerűsítésre az idei évben két szakaszban pályázhatnak: az első szakasz március 1-től április 1-ig, a második augusztus 15-től szeptember 16-ig tart. Az első szakaszban az eredetileg tervezett 3,4 milliárd forint helyett több mint 7,9 milliárd forint került kiosztásra 670 sikeres pályázó között. Ebből az összegből a Budapest Bank 136 nyertes KKV ügyfele 1,8 milliárd forinton osztozik, ami a teljes keret közel egynegyede (22,9 százaléka).

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a közelmúltban a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitel keretében 310 milliárd forint keretösszeggel új refinanszírozási csomagot hirdetett meg, melynek kihelyezésében a Budapest Bank is aktív szerepet vállal. A hitelcél a magyar gazdaság általános versenyképességének fejlődését szolgáló modernizáció, az infrastruktúra- és a technológiafejlesztést segítő beruházások támogatása, valamint a magántőke közszolgáltatásokba való bevonásának elősegítése. Az MFB új hitelcélként jelölte meg a beszállítói tevékenység, az innováció, turisztikai vonzerők és a gyógyturizmus fejlesztéséhez, valamint a filmgyártáshoz -terjesztéshez, és a környezetvédelemhez kapcsolódó beruházásokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik