Üzleti tippek

Részben lesz nyilvános a MÁV-szerződés

admin
admin

2005. 08. 25. 18:50

A vonattenderen győztes Stadler és magyar partnere a Transelektro hozzájárul ahhoz, hogy a MÁV Rt.-vel kötött szerződés részleteinek törvény szerint nyilvános részleteit bemutassák. A vesztes Bombardier a szerződés teljes szövegét látni szeretné.

A Stadler jelezte, hogy a hatályba lépést követően bemutatja azokat az adatokat, amelyek a közbeszerzési törvény szerint nyilvános adatoknak minősülnek. „Már nyilvánosságot látott győztes árra vonatkozó számok megegyeznek a Stadler-MÁV szerződésben foglalt adatokkal, így megállapítható, hogy a tenderen benyújtott ajánlatokhoz képest új elemeket nem hordozhat, és nem is hordoz a megkötött szerződés – áll a Stadler közleményében.

Korábban a Bombardier az adatvédelmi törvényre hivatkozva arra kérte a Gaál Gyulát, a MÁV Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy hozza nyilvánosságra a Stadler Bussnang Rt.-vel aláírt motorvonat szerződés teljes szövegét, és a szerződéskötés körülményeit. Válaszában a MÁV kifejtette, hogy ha a közbeszerzési döntőbizottsági eljárás lezárul, és a MÁV-Stadler szerződés hatályba lép, akkor nyilvánosságra hozzák a szállítási kontraktus azon részeit, amelyek a közbeszerzési eljárás értékelési szempontjaira vonatkoznak. Ezek ugyanis a közbeszerzési törvény szerint nyilvános adatoknak minősülnek.

A Bombardier szerint a szerződésben foglaltak közérdekű adatokat képeznek, ezért korlátozás nélkül hozzáférhetőnek kell lenniük.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.