Üzleti tippek

A MÁV-Stadler szerződés nyilvánosságát követeli a Bombardier

admin
admin

2005. 08. 25. 12:20

A tender vesztes Bombardier felszólította a MÁV-ot, hogy hozza nyilvánosságra a Stadler Bussnang Rt.-vel aláírt motorvonat szerződés teljes szövegét, és a szerződéskötés körülményeit. A cég szerint ezeknek az adatoknak korlátozás nélkül hozzáférhetővé kell válnia.

A kanadai-német vasúti járműgyártó cég szeretné megismerni azokat az indokokat, amelyek alapján a MÁV az egyértelműen drágább vonatokat kínáló ajánlattevővel kötött megállapodást. Dian József, a Bombardier-MÁV Kft. ügyvezető igazgatója a MÁV Rt.-hez eljuttatott levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a közbeszerzési törvény és az adatvédelmi törvény szerint is nyilvánosnak minősül a megkötött szerződés. Így semmi sem akadályozhatja a vasúttársaságot, hogy a mellékletekkel és a kapcsolódó anyagokkal együtt eljuttassa azt a céghez.

Válaszában a MÁV kifejtette, hogy amint a közbeszerzési döntőbizottsági eljárás lezárul, és a MÁV-Stadler szerződés hatályba lép, nyilvánosságra hozzák a szállítási kontraktus azon részeit, amelyek a közbeszerzési eljárás értékelési szempontjaira vonatkoznak. A MÁV kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy a tender értékelési szempontjainak leglényegesebb elemeit az eredményhirdetésekor már közzétették. Kiemelte ugyanakkor, hogy a szerződés üzleti titoknak minősíthető részeit viszont nem köteles nyilvánosság elé tárni a vasúttársaság, illetve csak akkor, ha ehhez a másik szerződő fél hozzájárul.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.