Üzleti tippek

Elmarad az idei Pécs Expo

Elmarad az idén a Dél-Dunántúl legnagyobb nemzetközi ipari vására, a Pécs Expo - közölte Kelemen László, a szervező Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója csütörtökön Pécsett.

Bár a kivitelező cég írásba is foglalta, hogy a szeptember 15-i határidőre átadja Megyeri úti új, multifunkcionális, konferencia- és vásárközpontban a vásár helyszínének kijelölt épületet, a jelenlegi készültséget látva bizonytalan az expo ősz végi megrendezhetősége – tette hozzá az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón. Kelemen László jelezte: ha az átadás késik, nem tudják időben beszerezni a vásár megtartásához szükséges engedélyeket, ezért inkább visszaléptek, és erről értesítették az expo iránt érdeklődő vállalatokat.A vezérigazgató újságírói kérdésre megjegyezte: a kivitelező késedelem esetén napi 12-13 millió forint, de maximum 200 millió forint kötbért köteles fizetni.

A Pécs Expót eddig 25 alkalommal rendezték meg, szakkiállításain hagyományosan évente mintegy 200 kiállító és 20 ezer látogató vesz részt. A vállalatok többsége hagyományosan az otthonteremtéssel foglalkozik, de a vásáron az élelmiszer- és a szolgáltatóiparban érdekelt társaságok is képviseltetik magukat.

A vásár legnagyobb problémáját a helyhiány okozta. Az Apáczai Csere János Nevelési Központban 1200 négyzetméter fedett és 3500 négyzetméter szabad terület tavaly már szűknek bizonyult, ezért a szervezők abban bíztak, hogy az idei expót már az új, 1,9 milliárd forintból felépülő vásárközpontban tarthatják.

A Bachman Zoltán Kossuth-díjas építész tervei alapján készülő 10 ezer négyzetméteres épületegyüttes mintegy 3 ezer ember egyidejű befogadására lesz alkalmas, benne a kiállítási csarnok mellett konferencia- és előadótermek, színházterem, étterem és egy médiaközpont is helyet kap. A központ mellett mintegy 300 jármű parkolhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik