Üzleti tippek

Tévesen bírságolt az autópálya-kezelő

admin
admin

2005. 08. 24. 15:57

Nem kell befizetniük a büntetést azoknak a szabályosan eljáró autósoknak, akik július 30-án vásároltak autópálya-matricát és műszaki hiba miatt tévesen pótdíjfizetési felszólítást kaptak. Az időközben befizetett bírságot az Állami Autópálya Kezelő Rt. rövid időn belül visszatéríti.

Az ÁAK közleménye szerint július 30-án az autópálya-matricát vásárlók közül mintegy kétezren tévesen kaptak pótdíjfizetési felszólítást műszaki hiba miatt. A részvénytársaság elnézést kér az érintett autósoktól az okozott kellemetlenségért.

Július 30-án az M3-as autópályán zajló csomópont-átépítési munkálatok közben megsérült a pálya mellett futó optikai adatkábel. Vélhetően ebből fakadóan egy napon keresztül zavarok léptek fel az autópálya mentén telepített fix ellenőrző kamerákat irányító Elektronikus Felügyeleti Rendszer (EFER) és a matricavásárlásokat regisztráló adatbázis közötti kapcsolatban. Ennek eredményeként a napi vásárlási adatok egy része nem került át az EFER rendszerbe, amely így 1856 esetben tévesen állapított meg jogosulatlan úthasználatot.

A műszaki probléma érzékelését és kijavítását követően a július 30-án jogosulatlan úthasználóként regisztrált autósok közül az ÁAK Rt. munkatársai kiszűrték azokat, akik rendelkeztek érvényes matricával. A téves fizetési felszólítások törléséről a társaság már intézkedett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.