Üzleti tippek

2006 közepétől elektronikus ügyvitelre kötelezik a cégeket

admin

2005. 08. 23. 00:00

Vélhetően még az idén elfogadja a parlament az új társasági törvényt, 2006 júliusától pedig változhatnak a cégeljrásra vonatkozó előírások.

Új társasági formát nem hoz létre a jogalkotó, több ponton azonban számottevően megváltozik egyebek közt a társasági szerződés, a nem pénzbeli hozzájárulás, a döntéshozatal szabályozása. Alapértelmezésben nem korlátoznák, hogy valaki hány gazdasági társaságnál választható vezető tisztségviselővé, növekedne viszont ezek felelőssége a társaság hitelezőivel szemben. Az új cégtörvény bevezeti az előzetes névfoglalást, ettől eltekintve azonban nem lesz könnyebb a kft.-k és az rt.-k élete: 2007 januárjától elektronikus úton is el kell juttatniuk bejegyzési kérelmeiket a cégbírósághoz és tíz évre visszamenőleg az összes iratuknak elektronikus formában is rendelkezésre kell állnia. Ez a kötelezettség 2007 szeptemberétől minden gazdasági társaságra kiterjed majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.