Üzleti tippek

2006 közepétől elektronikus ügyvitelre kötelezik a cégeket

admin
admin

2005. 08. 23. 00:00

Vélhetően még az idén elfogadja a parlament az új társasági törvényt, 2006 júliusától pedig változhatnak a cégeljrásra vonatkozó előírások.

Új társasági formát nem hoz létre a jogalkotó, több ponton azonban számottevően megváltozik egyebek közt a társasági szerződés, a nem pénzbeli hozzájárulás, a döntéshozatal szabályozása. Alapértelmezésben nem korlátoznák, hogy valaki hány gazdasági társaságnál választható vezető tisztségviselővé, növekedne viszont ezek felelőssége a társaság hitelezőivel szemben. Az új cégtörvény bevezeti az előzetes névfoglalást, ettől eltekintve azonban nem lesz könnyebb a kft.-k és az rt.-k élete: 2007 januárjától elektronikus úton is el kell juttatniuk bejegyzési kérelmeiket a cégbírósághoz és tíz évre visszamenőleg az összes iratuknak elektronikus formában is rendelkezésre kell állnia. Ez a kötelezettség 2007 szeptemberétől minden gazdasági társaságra kiterjed majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.