Üzleti tippek

2006 közepétől elektronikus ügyvitelre kötelezik a cégeket

Vélhetően még az idén elfogadja a parlament az új társasági törvényt, 2006 júliusától pedig változhatnak a cégeljrásra vonatkozó előírások.

Új társasági formát nem hoz létre a jogalkotó, több ponton azonban számottevően megváltozik egyebek közt a társasági szerződés, a nem pénzbeli hozzájárulás, a döntéshozatal szabályozása. Alapértelmezésben nem korlátoznák, hogy valaki hány gazdasági társaságnál választható vezető tisztségviselővé, növekedne viszont ezek felelőssége a társaság hitelezőivel szemben. Az új cégtörvény bevezeti az előzetes névfoglalást, ettől eltekintve azonban nem lesz könnyebb a kft.-k és az rt.-k élete: 2007 januárjától elektronikus úton is el kell juttatniuk bejegyzési kérelmeiket a cégbírósághoz és tíz évre visszamenőleg az összes iratuknak elektronikus formában is rendelkezésre kell állnia. Ez a kötelezettség 2007 szeptemberétől minden gazdasági társaságra kiterjed majd.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.