Üzleti tippek

Karácsonyra jön az Xbox 360

A németországi Games Convention rendezvényen a Microsoft bejelentette, hogy mikor és mennyiért vásárolhatják meg a játékosok a legújabb Microsoft játékkonzolt, az Xbox 360-t.

Hetek óta folynak a találgatások, hogy vajon melyik új videojáték-platform fogja a legnagyobb élményt biztosítani a játékosok számára a ráfordított pénzért cserébe. A bizonytalanságnak véget vetve, a játékok németországi szakvásárán (German Games Convention) a Microsoft bejelentette, hogy a fogyasztóknak 299,99 dollárt/299,99 eurót/209,99 angol fontot kell majd fizetniük azért, hogy az idei karácsonyi szezontól kezdődően megkaparinthassák az Xbox 360 rendszert.

Az Xbox 360 a legnagyobb teljesítményű következő generációs videojáték és szórakoztató központ, amely új szolgáltatások tömkelegével rendelkezik. A konzol a játékok mellett CD, DVD, MP3 lejátszóként is funkcionál majd.

A Xbox 360 a fejlesztők és szakértők véleménye szerint is a legfejlettebb játékkonzol lesz megjelenésekor a piacon. A játékosok számára tehát megkezdődött a bejelentéssel egyidőben a visszaszámlálás. Az új játékgép egyszerre kerül az amerikai, európai, illetve a japán boltokba, viszont a világ más részein élő rajongók csak 2006-ban találkozhatnak a készülékkel.

Megjelenésétől a Microsoft szakemberei igen sokat várnak, többek között azt is, hogy az igen elterjedt Sony Playstation-t is megszorongathatják. A Sony mindezidáig gondosan őrizte vezető pozícióját a konzol piacon, csak Japánban és Koreában többet adtak el belőle, mint a Microsoft Xbox-ból az egész világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik