Üzleti tippek

Menők az informatikailag jól felszerelt cégek

admin
admin

2005. 08. 18. 11:39

A TNS által készített új felmérés szerint erős kapcsolat fedezhető fel a cégek pénzügyi teljesítménye és az IT felhasználás között.

A felmérésben 560 olyan céget vizsgáltak Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában, amelyek jövedelme meghaladta a 100 millió dollárt. A legfőbb eredmény az volt, hogy a nagyobb pénzügyi teljesítménnyel bíró cégeknél nagyobb hangsúlyt fektettek a technológiára, és ezek a cégek alkalmaztak leginkább új technológiákat is. Ez bármilyen méretű, földrajzi elhelyezkedésű és bármilyen szektorban található cégre igaznak bizonyult.

Ezen dinamikusan fejlődő cégek, a felmérés alanyainak 25%-át tették ki, vezetőik válaszaikban mind úgy gondolták, hogy az IT elősegíti üzletmenetüket, és stratégiai eszközeik között tartották számon a technológiát, amely segíti őket, más cégek megelőzésében. Átlagosan 30%-kal nagyobb bevétel-növekedés volt tapasztalható esetükben, mint más cégeknél.

A felmérés azt bizonyítja, hogy az IT költségek megtérülő befektetésnek számítanak. „Az IT teszi pénzügyileg sikeresebbé a cégeket, vagy a sikeresebb cégek többet fektetnek be az IT terén? Ezzel a kérdéssel már évek óta küzd az iparág” – mondta Kim Perdikou a Juniper Networks Infrastruktúra Üzleti Egységének vezetője. „Ez a felmérés azt mutatja, hogy a sikeres, növekvő cégek az IT-t stratégiájuk részének tekintik, és ennek megfelelően invesztálnak is. Más szóval, ez egy jó értelemben vett ördögi kör: az IT-re fordított stratégiai befektetések növelik a termelékenységet és elősegítik a növekedést. Ez a növekedés pedig ösztönzi a további technológiai befektetéseket, és így tovább.”

Az ilyen cégek szerint a technológia üzletmenetük fontos részét képezi: az IT teljesítménnyel kapcsolatos elvárásaik nagyon magasak. 30%-kal kevésbé toleránsak a 30 percnél hosszabb ideig tartó technológiai okokra visszavezethető termelés-kiesésekkel szemben.

A céljaikat tekintve, a termelékenységre és a működési hatékonyságra koncentrálnak, és stratégiailag használják fel a technológiát, ennek elérésére. 30%-kal nagyobb valószínűséggel alkalmaznak mobil munkaerőt. Amikor informatikai eszközöket vagy szolgáltatásokat vásárolnak, inkább a termelékenység növelése, mintsem a költségcsökkentés vezérli őket.

Fontos jellemzőjük, hogy több folyamatban lévő IT projekttel rendelkeznek, mint a többi megkérdezett cég és gyorsabban is alkalmazzák az új technológiákat. A hálózatok terén 40%-kal nagyobb a valószínűsége, hogy drótnélküli helyi hálózattal rendelkezzenek, és 50%-kal nagyobb annak az esélye, hogy virtuális magánhálózatot (VPN) használjanak a távoli telephelyek összekötésére. Egyetlen integrált IP alapú hálózatuk van a hang- és adatforgalom kiszolgálásra.

A felmérésben az IT beruházások hatásfokán kívül a hatékony adatbiztonságot is igen fontosnak értékelték a megkérdezett vállalatvezetők.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.