Üzleti tippek

Begurult a MÁV Friderikuszra

Jó hírnevének védelme érdekében bírósági keresetet nyújt be a MÁV a „Szólás szabadsága" című műsorokban elhangzottakkal kapcsolatban - derül ki a MÁV Rt. kommunikációs igazgatóságának közleményéből.

Friderikusz Sándor műsorának augusztus 7-ei és 14-ei motorvonattenderről szóló részei a MÁV szerint alapot adtak a vasúttársaság hitelrontására, döntése helyességének megkérdőjelezésére.


“Friderikusz Sándor nélkülözte a médiatörvényben megfogalmazott és a közszolgálati televíziótól más esetekben megszokott és joggal elvárható objektív tájékoztatást és elfogulatlan tényfeltárást” – fogalmaz a társaság. A MÁV sérelmezi, hogy az augusztus 7-i műsor beharangozója, felkonferálása és témavezetése a műsorvezető által felállított prekoncepcióra épült, a valós tények kifejtésére nem biztosított megfelelő lehetőséget, feltűnően egyoldalúan a versenyben vesztes fél érvrendszerének megfelelően támadta a MÁV Rt. megalapozott döntését, amely így alkalmassá válhatott a nézők megtévesztésére, illetve hamis következtetések levonására. A műsorvezető nem teremtett lehetőséget annak a tender eredményességét bizonyító tényállításnak a részletes kifejtésére sem, miszerint a MÁV Rt. az ártárgyalások lefolytatása során az állam, ezáltal az adófizetők 40 milliárd forintos megtakarítással juthatnak korszerű villamos motorvonatokhoz. Ugyanakkor az sem hangozhatott el, hogy a MÁV Rt. a lefolytatott ártárgyalásokat követően az összességében 13 milliárd forinttal olcsóbb ajánlatot benyújtó pályázó mellett döntött. 


Ezért a vasúttársaság úgy döntött, hogy a szólásszabadság, a kiegyensúlyozott, pártatlan és objektív tájékoztatás védelmében, valamint saját jó hírnevének megóvása érdekében bírósághoz fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik