Üzleti tippek

Sikeres a beiskolázási utalvány

„Bár több mint 2 hónap még hátravan az adómentes iskolakezdési támogatás felhasználásáig, a munkáltatók már most több Ticket Service beiskolázási utalványt vásároltak, mint a tavalyi évben összesen" – nyilatkozta

A dolgozóikat beiskolázási utalvánnyal támogató munkáltatók között egyaránt megtalálhatók magyar és külföldi tulajdonú, több száz fős nagyvállalatok és néhány fős Bt.-k is. Az eddigi tapasztalatok szerint az utalványokat elsősorban a nagyobb hiper- és szupermarketek tanszerosztályán költik el a szülők, de nagy forgalmat bonyolítanak a kisebb papír-írószer, illetve sportboltok is.

Az adómentes juttatást, gyermekenként akár 34.000,- forintot július 1-jétől négy hónapon keresztül használhatják fel az iskolások szülei tankönyvekre, taneszközökre és ruházatra egyaránt. A beiskolázási utalvány az egyszerű felhasználás, kevés adminisztráció, valamint az elfogadóhelyi kedvezmények miatt most lényegesen többet ér, mintha készpénzben kapná a dolgozó ezt a juttatást. Az ötezer elfogadó hely közül 200 bolt – könyvkereskedések, papír- és írószer áruházak, ruházati és sportboltok – jelentős kedvezményeket adnak, ha náluk Ticket Service utalvánnyal vásárolnak. Tavaly több mint 130.000 gyerek kapott Ticket Service beiskolázási utalványt, 1 milliárd forintot meghaladó értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik