Üzleti tippek

Lakásépítők minősítési rendszerét vezetik be

admin
admin

2005. 08. 17. 00:00

Egyelőre önkéntes alapon minősíttethetik magukat a lakásépítő cégek az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. által kidolgozott minősítési rendszer alapján. Az építő cégek felkészültségét, referencia-képességét, jogi - és pénzügyi hátterét vizsgáló rendszer alkalmazásától a lakások minőségének javulását várják.

Alapvetően az építési vállalkozások felkészültségét és referencia-képességét vizsgáló, emellett a pénzügyi, a jogi, a személyi és az adminisztrációs hátterüket is figyelembe vevő minősítő rendszert dolgozott ki a Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Kht. Az önkéntes minősítési rendszer kezdetben csak a lakásépítő cégekre lesz érvényes, ám később bármely építőipari tevékenységet folytató vállalkozásra kiterjesztik a feltételeket.

A rendszer szakmai alapjai és rendező elve EU-konform, ugyanakkor valamennyi részletében alkalmazkodik a magyarországi építőipari gyakorlatban alkalmazott fogalmak és jogosultságok rendszeréhez.

A minősítési tevékenységet eleinte csak a kht. végzi majd, ám a későbbiekben más társaságok is akkreditálhatják magukat, és végezhetik a lakásépítő társaságok minősítését.

Karikás György, az ÉMI Kht. vezérigazgatója a minősítés díjáról konkrétumot egyelőre nem tudott mondani, mert az függ a cég méretétől, a tevékenységi kör sokrétűségétől, ám azt az ÉMI mérnöki óradíjai határozzák majd meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.