Üzleti tippek

Üzletember-találkozó az ipari cégeknek Dániában

Ezen a héten (augusztus 19-ig) még lehet jelentkezni a dániai Herningben megrendezésre kerülő üzletember-találkozóra, ahol a fémipari cégek mellet a szerszámgyártás, a csomagolás, a logisztika, automatizálás, elektronika, ipari szolgáltatók és ipari beszállítók vesznek részt egész Európából.

Az esemény a B2Fair európai pályázati projekt keretein belül kerül megszervezésre, célja, hogy a kis és középvállalkozók a nemzetközi piacokra tudjanak kerülni termékeikkel, szolgáltatásaikkal és kiépítsék, illetve bővítsék a nemzetközi partnerhálózatukat. A projekt előző üzletember találkozója a Hannover Messe fémipari szakkiállításon került megrendezésre, melyen sikeresen vettek részt a fémmegmunkálás, elektronika, folyamatautomatizálás területén működő cégek közül jelentkező résztvevők.

Az Európai Bizottság megbízásából a stuttgarti Euro Info Központ vezetésével 20 ország 32 európai partnere, közöttük 2 magyar, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő és a budapesti, és a nagy európai vásárszervező cégek segítik a kkv-k piahoz jutását. Céljuk, hogy az elkövetkezendő két év során 20 európai országból, mintegy 2000, a fémiparban és a hozzá kapcsolódó iparágakban tevékenykedő kis és középvállalkozásnak segítsenek a piacfejlesztésben.

A vállalkozások elküldhetik a hozzájuk legközelebbi Euro Info Központba a cégprofiljukat, ami bekerül egy internetes adatbázisba, amelyben őket is és ők is keresgélhetnek az össze beérkező cég között, és kiválaszthatják, hogy kivel akarnak majd tárgyalni. Ebben a kiválasztásban segítséget kapnak, a kb. 30 perces tárgyalásokat a szervezők előre összeállítják, és ha szükség van rá, a tárgyalások során tolmácsot biztosítanak.

A kooperációs börzén résztvevő cégek számára kedvezményes belépőjegyet biztosítanak a vásárra.

Az adatbázisból később egy nemzetközi katalógust készítenek, amely a vásár által felölet iparágakban tevékenykedő, a programban résztvevő cégeket tartalmazza, és az Euro Info Központok segítségével egész Európába eljut.


Az következő üzletember-találkozónak a HI Industri ipari szakvásár ad otthont

A rendezvény fő szakterületei:
• Szerszámok, tisztítás és munkakörnyezet
• Kézi szerszámok és műhelyi szerszámok, kenőanyagok és vegyi anyagok, munkaruházat, személyes védő felszerelés, műhelyi felszerelés, szellőztetés
• Csomagolás, logisztika és szállítmányozás
• Szállító rendszerek és emelő felszerelés, daru rendszerek és emelő rendszerek, kamionok, kapuk és kapu zárak, kamion felszerelések, akkumulátorok és kompresszorok, ipari autógumik
• Automatizálás, folyamat technológiák és robot technológiák
• Elektronika és elektro-technológia
• Beszállítók 
• Ipari szolgáltatások 

Részvételi díj 2 fő/cég számára: 75 EUR +ÁFA
(tartalmazza a belépőt, a tárgyalások leszervezését, tolmácsot angolra, németre, megjelenés a vásárkatalógusban, kávé + szendvics a rendezvény alatt.)

Utazás + szállás
(mindenki magának kell állja, segítséget tudunk nyújtani a szervezésben)
Helyszín:
Herning Dánia, HI Industri ipari szakkiállítás és vásár
Időpontja: 2005. szeptember 8-9.
Jelentkezési határidő: 2005. augusztus 19.
Tárgyaló partnerek kiválasztásának határideje: 2005. augusztus 26.
A dokumentumok letölthetőek és a jelentkezéseket várjuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik