Üzleti tippek

Augusztusban munkahelyteremtésre pályázhatnak a cégek

A hónap végéig hat, a munkaerőpiacot érintő pályázat beadási határideje jár le, és augusztus 31-ig lehet pályázni az akadálymentesített vállalkozásokat elismerő díjra is.

A Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA), a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) és a Fővárosi Munkaügyi Központ munkahelyteremtésre, szakképzetlen, munkanélküli fiatalok elhelyezésére, a nők munkaerőpiaci integrációjára írt ki pályázatokat.

Az OFA pályázatán a cégek mellett önkormányzatok és közhasznú
szervezetek is indulhatnak abban az esetben, ha állami gondozásból nagykorúságuk miatt kikerült, szakképzetlen, munkanélküli fiatalok elhelyezkedését kívánják segíteni.

A HEFOP két pályázata 1,426 milliárd forinttal segíti az inaktív, munkanélküli nők továbbképzését, a nekik nyújtott szolgáltatásokat, valamint az induló, vagy működő női vállalkozásokat.

Anyagi forrást ugyan nem biztosít, de a munkaügyi tárca, „az év akadálymentes munkahelye 2005″ díjának elnyerésére pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak, toleráns légkört biztosítanak számunkra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik