Üzleti tippek

Danubius Hotel immár Londonban is

A Danubius Hotels Rt. 5,1 millió angol fontért 25 százalékos részvénycsomagot vásárol a CP Regents Park Two Limited (RP2) társaságban, amelyik a londoni Danubius Regents Park Hotel 120 éves haszonbérleti jogának tulajdonosa - közölte a társaság a BÉT honlapján.

Ezzel a lépéssel a Danubius Hotels első Közép-Európán kívüli szállodája nyílik meg. A Danubius igazgatóságának már évek óta az a nem titkolt célja, hogy több országban jelen lévő, nemzetközi társasággá tegye a szállodaláncot.

A CP Holdings Ltd., amely a Danubius Hotels Rt. 53,4 százalékos tulajdonosa, még év elején megvásárolta a 376 szobás londoni Ramada Regents Park Hotelt. A franchise szerződést a tranzakció után CP a Danubius-szal kötötte meg. Ennek keretében a Danubius a márkanevéért, valamint az ingatlankezeléssel és üzemeltetéssel kapcsolatos szolgáltatásokért cserébe meghatározott díjat kap.

Mivel London nyerte el a 2012-es olimpia rendezési jogát, az akvizíció a turizmus és a sport vonatkozásában is nagy jelentőséggel bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik