Üzleti tippek

Fokozottan ellenőrzik a húsipari cégeket

Szeptembertől szilveszterig fokozott és összehangolt ellenőrzéseket tartanak majd a hatóságok a húspiacon, hogy kiszűrjék a rossz minőségű import és hazai, valamint a feketén előállított termékeket.

Utóbbiak részesedése a feldolgozók becslése szerint akár a 30-40 százalékot is elérheti, így a szigorúság mindenképp indokolt. Az élelmiszer-biztonsági ellenőrök persze addig sem tétlenkednek, egy hete például az Auchan székesfehérvári áruházában majd’ fél tonna büdös, romlott virslit találtak – az árut a szállító a nagy melegben hűtés nélkül fuvarozta, a hipermarketben pedig gond nélkül átvették -, a XI. kerületi Plus diszkontban pedig 870 hibás jelölésű, bizonytalan eredetű tojást foglaltak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik