Üzleti tippek

Virtuális Innovációs Vásár nyílt

A Magyar Feltalálók Egyesülete a honlapján a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal és az SBG&K Szabadalmi Ügyvivő Iroda támogatásával megszervezte és megnyitotta a GÉNIUSZ 2005 - Virtuális Innovációs Vásárt, amelyen jelenleg tagjainak 110 ajánlata szerepel.

A vásáron szereplő találmányok jogvédett műszaki alkotások. Egy találmány jogi védelme a szabadalmi bejelentés indításának pillanatával kezdődik. Az ajánlatokban szereplő találmányok nagy részének innovációja már megindult, ezért most a műszaki megoldások feltalálói, illetve az egyes szabadalmak jogosultjai üzleti lehetőségeik kiszélesítésére keresnek partnereket.

Az állam a vállalkozásoktól beszedett innovációs járulékból támogatja a találmányok hasznosítását, például a mostanában beindított “INNOCSEKK” pályázat segítségével. E pályázat keretében többek között a mikro- illetve kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el licencia vásárlásra. A Magyar Feltalálók Egyesülete ezzel a Virtuális Innovációs Vásárral kívánja elősegíteni a hazai licencia-kereskedelem élénkítésén keresztül az innováció felgyorsulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik