Üzleti tippek

Ügyészségi vizsgálat a megyei adóhivataloknál

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) megyei igazgatóságait az elmúlt napokban megyei főügyészek keresték fel, mivel a Legfőbb Ügyészség törvényességi, felügyeleti jogkörében eljárva - Tállai András országgyűlési képviselő közérdekű bejelentésére - vizsgálatot indított.

Az adóhivatal leszögezte: mivel a korábbi ügyészi vizsgálatok, valamint a nemrég befejeződött ÁSZ-ellenőrzések törvénysértést nem állapítottak meg, “így a jelenlegi vizsgálatok indokoltsága nehezen érthető”.

Az APEH MTI-hez eljuttatott közleménye emlékeztetett arra: Tállai András országgyűlési képviselő bejelentésére a Legfőbb Ügyészség már májusban megkereste az APEH-et, az akkor kért valamennyi adatot az APEH az ügyészség rendelkezésére bocsátotta.

Az idén januárban a szigorított áfa-ellenőrzésekkel kapcsolatban már bizonyítást nyert, hogy az ellenőrzések pénzügyminiszteri elrendelése során törvénysértés nem történt – áll az adóhatóság dokumentumában.

A közlemény szerint a megyei főügyészségek most további, az egyes ellenőrzésekre vonatkozó adatokat kérnek az APEH egyes területi igazgatóságaitól a közösségi adószámmal rendelkező adózóknál lefolytatott áfa-ellenőrzésekről, elsősorban a törvényi határidők betartásának ellenőrzéséhez.

Az APEH munkatársai a vizsgálatnál teljes mértékben együttműködnek az ügyészség szakembereivel – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik