Üzleti tippek

EU-konform szakképzés

admin
admin

2005. 08. 09. 00:00

A hazai munkavállalóknak nem kell félniük a bizonyítványok kölcsönös elismerésére vonatkozó európai uniós direktíva majdani életbelépésétől, mert a hazai szakképzés tartalma már EU-konform – véli Deák Andrea, a Neumann International ügyvezetője.

Az Európa egyik legrégibb és legnagyobb személyzeti tanácsadó cégének vezetője magyarázatul hozzátette: egyre inkább az egyes országokra jellemző szakmai ismeretek, illetve az eltérő munkakörülmények határozzák meg azt, hogy egy külföldi munkavégzés során miként kell alkalmazkodni az adott szakma kinti specialitásaihoz. A bizonyítvány elismerése csak egy dolog, ám a szigorúbb előírások, vagy a fejlettebb technológia újabb tanulásra kényszerítheti a legfelkészültebb munkavállalót is. Deák Andrea szerint a most formálódó jogszabály korlátozná a tagállamok hatóságait abban, hogy különböző adminisztratív eszközökkel kiszorítsák a hazai piacról az EU-külföldieket. A szakképesítések átjárhatósága így azért is lényeges, mert megkönnyíti a külföldi tapasztalatszerzést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.