Üzleti tippek

Jól ment a vegyes alapoknak

admin
admin

2005. 08. 08. 13:35

Hét százalékos havi gyarapodásának köszönhetően júliusban a befektetési alapok összvagyona elérte a 1662 milliárd forintot – tette közzé a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

Júliusban az alapok hozama 19 milliárd forint volt, míg az új befektetések összege 90 milliárd, így az alapok által kezelt vagyon 109 milliárd forint volt a hónap végén.

Az előző időszakhoz képest a vegyes alapok vagyona 25,5 százalékkal nőtt, és ezzel a leggyorsabb emelkedést mutatta júliusban, de ezzel együtt is csak 37,5 milliárd forintot jelent az összvagyonon belül. Az elmúlt hónapban alig 7 milliárd forintot fektettek be ebben a formában.

A legtöbb pénz, 38,5 milliárd forintnyi új befektetés a kötvényalapokba áramlott, így az 5 milliárd forintos hozamával együtt, július végére elérte az 587,6 milliárdot.

A vegyes alapok mellett, a második legnagyobb növekedést a pénzpiaci alapok mutatták, amelyek vagyona a 4,4 százalékos júliusi gyarapodásának köszönhetően a hónap végére elérte az 550,4 milliárd forintot. A 23 milliárd forintos növekedésből, mintegy 21 milliárd forint friss tőkebefektetés volt.

Szintén jelentős gyarapodás volt jellemző az ingatlanalapok vagyonára, mely 10 százalékkal bővült, és 22 milliárd forintos növekedését nem utolsó sorban a 20 milliárdos új befektetéseknek köszönhette. Július végére az ingatlanalapok vagyona meghaladta a 239 milliárdot, és ezzel az összvagyon 14 százalékát jelentette.

Július végére a részvényalapok vagyona 2,2 milliárd forinttal, azaz 6,3 százalékkal gyarapodott és ezzel 128,5 milliárd forintot ért el.

Az előző hónapokra jellemző tőkekivonás után változást jelent, hogy a tiszta részvényalapok és a közép-kelet-európai részvényekbe fektető alapok vagyona bővült, és elérte a 120 milliárd forintot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.