Üzleti tippek

Hétfőn dönthetnek a Parmalatról

Hétfőn folytatódik Székesfehérváron a Parmalat Hungaria Tejipari Rt. ártárgyalása a vevőjelölt Alföldi Tej Kft.-vel – írja a Napi Gazdaság.

Amennyiben a Parmalat Hungaria Rt. vagyonelemei az Alföldi Tej Kft. tulajdonába kerülnek, úgy Székesfehérváron főként olaszországi exportra és a belföldi piacra gyártanának majd tejet.

Az Alföldi Tej Kft. tagjai a korábbi 20 millió forintról 520 millió forintra emelték meg a társaság törzstőkéjét, s döntöttek arról, hogy folytatják a tárgyalást a Parmalat Hungaria Rt. felszámolóbiztosával – nyilatkozta a NAPI Gazdaságnak Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. Ügyvezetője. A Magyar Fejlesztési Banktól felvenni tervezett hitel jelentené a Parmalat Hungaria Rt. vételárának mintegy 60-70 százalékát, a többit a társaság tagjai biztosítják – tette hozzá Mélykúti.

A társaság ma a szegedi székhelyű Sole Rt. legnagyobb tejbeszállítója, 82 tejtermelő gazdaságot és társaságot tömörít, amelyek főként Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyékben termelnek – összesen mintegy 250 millió liter – tejet. A várakozások szerint ez a tejmennyiség 2005 végére megkétszereződhet, hiszen már eddig számos dunántúli tejtermelő jelezte a vállalathoz történő csatlakozási szándékát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik