Üzleti tippek

Új kínai piacok nyílnak

Egy magyar és egy vietnami befektetői csoport Soroksáron, illetve Pestszentlőrincen nyit kínai piacokat, ahol outletek is helyet kapnak majd – értesült a Népszabadság.

Az M5 Market – Modern Piac az autópálya, illetve az Auchan környéki bevásárlópark és a Nagykőrösi út forgalmára épül, amely várhatóan ősszel nyitja meg kapuit. A Ferihegyi gyorsforgalmi út mellé települt Sárkány Center ugyancsak összel indul. Utóbbit a Budapesti Kőolajipari Gépgyár 44 ezer négyzetméteres területéből alakították ki. Az M5 piac mögött magyar, a Sárkány Center mögött vietnami befektetők állnak. Bár a két új piac egyike sem nevezi kínainak, vagy ázsiainak magát, valójában azonban a bérlők több mint fele várhatóan távol-keleti lesz.

Előre láthatóan mindkét új piacon lesznek outlet üzletek. A Nagykőrösi úton egy észak-európai sportruházati üzletlánc outlet boltja, a Gyömrői úton pedig egy lakberendezési áruházé nyílik.

A divatkövető tömegárut és a “boltinál” kedvezőbb áron forgalmazott kozmetikumokat, kávét, szeszes italt forgalmazó központoknak hajdan nem volt konkurenciája, ezért gyorsan be tudott indulni a két legforgalmasabb kínai piac, a józsefvárosi és a Fáy utcai is. A két, hamarosan nyitó piac azonban már komoly beruházást és tőkeerőt is képvisel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik