Üzleti tippek

Malév: előnyben az Air Bridge

Nem egyforma a Malév privatizációjában még versenyben lévő ASBK Vagyonkezelő Kft. és Air Bridge Rt. ajánlata, ezért a privatizációs szervezet a kedvezőbb ajánlatot tevő utóbbival kezdte meg a tárgyalást.

Oravecz Péter, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a következő 3-4 hétben az ajánlattevő társasággal a részletekről egyeztetnek és csak megegyezés hiányában kezdik meg a tárgyalást az ASBK-val.

A kommunikációs igazgató reagálva az ASBK korábbi közleményére visszautasította, hogy a szervezet politikai befolyásolásra hozta volna meg döntését. Hangsúlyozta: az ÁPV igazgatósága szakmai döntést hoz minden esetben, így a Malév privatizációs ügyében is szakmai döntés született.

Az ASBK Kft. keddi közleményében úgy fogalmazott: a Malév részvényeinek értékesítésére kiírt, tárgyalásos eljárás keretében zajló pályázat során, az ajánlattételt követően, az ÁPV Rt. értékelő bizottsága azt a javaslatot terjesztette elő, hogy mivel hasonló értékű ajánlatok érkeztek, az ÁPV Rt. két ajánlattevővel – az ASBK Kft.-vel és az Airbridge Rt.-vel – párhuzamosan kezdje meg – folytassa a tárgyalást. Ez szerintük a versenyt és így az eladói pozíciót erősítő szakmai döntés lett volna, e helyett „azonban úgy látszik politikai döntést hozott a privatizációs szervezet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik