Üzleti tippek

A kkv-k miatt aggódik az IPOSZ

A feketemunka, a túlzott adminisztrációs terhek és a tőkehiány továbbra is veszélyezteti a legálisan működő kis- és középvállalkozásokat, a 120 éves múltú ipartestületek 50 ezres tagságának túlnyomó többsége a túlélésért küzd - hangzott el kedden Kecskeméten az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) regionális fórumán.

A Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei csaknem 40 ipartestület tagjai ugyanazokkal a gondokkal szembesülnek nap mint nap, mint az ország más vidékén tevékenykedő hozzávetőleg 200 ipartestületé – mondta Szűcs György, az érdekképviselet országos elnöke.

Meglátása szerint a már huzamos idő óta fennálló legsúlyosabb probléma a fekete munka kapcsán kedvező változásra a legálisan működő iparosok a jövőben sem számíthatnak. “A kisvállalkozásokkal szemben árelőnyt élvező feketén dolgozó magánszemélyeket senki sem ellenőrzi, sem a munkaügyi felügyelet, sem a tisztiorvosi szoltálat, míg a cégtáblával rendelkező iparosokat valamilyen hatóság szinte folyamatosan” szögezte le Szűcs György.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik