Üzleti tippek

A Bt. legnépszerűbb gazdálkodási forma

Ez év június 30-án a regisztrált gazdasági szervezetek száma 16 ezerrel több volt, mint egy évvel korábban. A bejegyzett vállalkozások száma 13 ezerrel, a nonprofit szervezetek száma 2 ezerrel emelkedett, miközben a költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma változatlan maradt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idei felméréséből.

A KSH adatai szerint 2005. június 30-án a regisztrált gazdasági szervezetek száma 1 millió 290 ezer volt, 16 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A bejegyzett vállalkozások száma 13 ezerrel, a nonprofit szervezetek száma 2 ezerrel emelkedett. A költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma nem változott. A regisztrált cégek számát ellentétes folyamatok alakították. A nyilvántartott társaságok száma az elmúlt 12 hónapban 18 ezerrel emelkedett, miközben az egyéni vállalkozások száma 4 ezerrel csökkent.

A felmérés időpontjában 490 ezer társas vállalkozást tartottak nyilván. A legnagyobb mértékben a korlátolt felelősségű társaságok száma bővült, egy év alatt 14 és fél ezerrel, június végén meghaladta a 217 ezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik