Üzleti tippek

Döntés előtt bezárt a Rádió kuratóriumának ülése

A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke azt megelőzően zárta be a testület hétfői ülését, hogy az - két civil kurátor kezdeményezésére - határozatban mondta volna ki: Hollós Jánost tekinti a jelenleg elnök nélkül működő intézmény ügyvezetőjének.

Az indítvány több résztvevő tájékoztatása szerint azt tartalmazta: Kondor Katalinnak, a közszolgálati médium távozó elnökének joga a rádiót hivatali utóda megválasztásáig irányító ügyvezető kijelölése, így szabályos Hollós János kinevezése. E személy megnevezésének jogát a kuratóriumi elnökségnek tulajdonító Gellért Kis Gábor elnök, aki a szocialista párt javaslatára került a testület élére, az MTI-nek a történteket úgy minősítette, „talán szokatlanul, de jogilag, azt gondolom, nehezen támadhatóan” járt el.

Szavai szerint “semmi változás nincsen” abban, hogy a kuratóriumi elnökség koalíciós oldal delegálta tagjai által kinevezett Szijártó István gazdasági igazgatót tekinti az átmeneti időszakot menedzselni hivatott tulajdonosi képviselőnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik