Üzleti tippek

Vámos ellenőrzések a Forma 1 Magyar Nagydíj kapcsán

A Vám- és Pénzügyőrség fokozott ellenőrzéseket tart a mogyoródi versenypálya környezetében július 29-31. között, a Forma 1 Magyar Nagydíj megrendezése idején - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel pénteken.

Sipos Jenő alezredes közleménye szerint a pénzügyőrök elsősorban jövedéki szempontból ellenőrzik a kitelepült gazdálkodók standját.

Vizsgálják, hogy adózott jövedéki terméket árusítanak-e, rendelkezik-e a termék zárjeggyel illetve adójeggyel. Utánanéznek, hogy a gazdálkodó eleget tett-e három nappal korábbi bejelentési kötelezettségének, hogy üzlethelyiségen kívül kíván árusítani. A vámosok jövedéki termékek próbavásárlásával vizsgálják azt is, hogy a kereskedők eleget tesznek-e nyugtaadási kötelezettségüknek. Az akcióban közel ötven fő vesz részt.

Mindezeken túl az F1 csapatait képviselő jogi iroda – amely kizárólagosan képviseli a márkavédelem területén a versenyistállókat – felkérésére a versenypálya körül és a belvárosban a pénzügyőrök ellenőrzéseket végeznek a hamisítványok és kalóztermékek visszaszorítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik