Üzleti tippek

GVH: megúszta Norbi és a Szole-Meat

admin
admin

2005. 07. 29. 18:16

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Szole-Meat Húsipari Kft.-vel szemben az Update termékcsalád miatt. Az eljárás alá vont cég által tett önkéntes vállalások határidőre történő teljesítésére figyelemmel a Versenytanács az eljárás megszüntetése mellett döntött.

A Szole-Meat Kft. és a Schóbert Norbert érdekeltségi körébe tartozó Norbi Wellness és Média Kft. 2004. decemberétől a „Norbi” termékcsaláddal jelent meg a piacon, melyek csomagolását a Schóbert Norbert által készített „Update” logókkal látták el. A termékcsaládot a GVH szerint a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas csomagolással, feliratokkal hozták forgalomba. A Norbi termékeken a „1″ jelölés és „nem hizlal!”, illetve a „magas hústartalmú” állításokat tüntettek fel. A Versenytanács szerint az Update rendszert nem ismerő fogyasztók számára az „Update” közlés pontos tartalommal nem bír, az „1″ pedig nem értelmezhető. A fent említett többi állítás nem felelnek meg a valóságnak.

A Szole-Meat Kft. az eljárás során önként vállalta, hogy a versenyhatóság szempontjai szerint módosítja a „Norbi” húskészítmények csomagolásait.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.