Üzleti tippek

GVH: megúszta Norbi és a Szole-Meat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Szole-Meat Húsipari Kft.-vel szemben az Update termékcsalád miatt. Az eljárás alá vont cég által tett önkéntes vállalások határidőre történő teljesítésére figyelemmel a Versenytanács az eljárás megszüntetése mellett döntött.

A Szole-Meat Kft. és a Schóbert Norbert érdekeltségi körébe tartozó Norbi Wellness és Média Kft. 2004. decemberétől a „Norbi” termékcsaláddal jelent meg a piacon, melyek csomagolását a Schóbert Norbert által készített „Update” logókkal látták el. A termékcsaládot a GVH szerint a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas csomagolással, feliratokkal hozták forgalomba. A Norbi termékeken a „1″ jelölés és „nem hizlal!”, illetve a „magas hústartalmú” állításokat tüntettek fel. A Versenytanács szerint az Update rendszert nem ismerő fogyasztók számára az „Update” közlés pontos tartalommal nem bír, az „1″ pedig nem értelmezhető. A fent említett többi állítás nem felelnek meg a valóságnak.

A Szole-Meat Kft. az eljárás során önként vállalta, hogy a versenyhatóság szempontjai szerint módosítja a „Norbi” húskészítmények csomagolásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik