Üzleti tippek

Uniós pénzből képeztethetik embereiket a cégek

A cégek maguk határozzák meg, mennyi és milyen végzettségű szakemberre van szükségük, képzésük azonban nem az ő pénztárcájukat terheli majd. Saját alkalmazottaikat is át- vagy továbbképezhetik, olvasható a Tolna megyei Kereskedelmi és Iparkamara (TMKIK) honlapján.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felügyeletével a vidéki kamarák feladata lesz feltárni az önfoglalkoztatók, illetve a mikro-, kis- és középvállalkozók között, milyen szakember igényük van. A felmérés kiértékelését követően választják ki a képzési szakirányokat. A konkrét tanfolyamok kivitelezésére az akkreditált képzőhelyek a Váti Kht.-hez pályázhatnak majd.

A program uniós finanszírozással három év alatt valósul meg, és kiemelten kezeli a cigányságot, a fogyatékosokat valamint a nőket. A képzésekre azonban elsősorban nem munkanélkülieket várnak, hanem a cégek át- vagy továbbképzésre szoruló alkalmazottait.

A Dél-Dunántúlon a három megye kamarája Baranya vezetésével, illetve a munkaügyi központokkal együttműködve hozott létre konzorciumot. Tolna megyében szeptemberben száznegyven cégnél készül felmérés, ezt követően a képzések várhatóan októberben indulnak. A vállalkozók a tanfolyamokról,és a jelentkezés módjáról a kamara honlapján szeptembertől folyamatosan tájékozódhatnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik